Chinese geneeskunde voor meer levensenergie

Gepubliceerd op 29 juni 2022 om 11:55

 

Meridianen zijn de energiebanen van ons lichaam. Ze vormen een zeer fijn web vlak onder de opperhuid van de romp, de armen, de benen en het hoofd en zijn zo een gesloten energetisch netwerk van je kruin tot in de puntjes van je vingers en tenen. Ze worden ook wel levensstromen genoemd en staan in verbinding met al onze organen. De belangrijkste functie van dit netwerk is het vrijelijk laten stromen van de levensenergie.

 

De Chinese termen voor de meridianen zijn in de vorige eeuw vertaald o.a. in het Nederlands. De Westerse wereld heeft de meridiaan benamingen gekoppeld aan een orgaan. Als je het bijvoorbeeld over de galblaasenergie hebt, zegt dat niet specifiek iets over de galblaas zelf. Best verwarrend.


De energie die door het lichaam loopt heeft de voorkeur om via de meridianen te stromen. Daarnaast heeft elke meridiaan een representatief alarmpunt aan de voorkant van de romp. Dit plaatje is interessant om bij de hand te houden.

 

De meridianen zijn een belangrijk onderdeel bij het verkrijgen van balans en energie. 

Heb je last van chronische klachten?

 

Als een meridiaan energieproblemen heeft, kan het bijbehorende alarmpunt pijnlijk, opgezet of verkleefd zijn, of een andere huidtemperatuur hebben dan de directe omgeving van het weefsel eromheen.


Er zijn vier logische situaties die in een meridiaan kunnen plaats vinden:


1. Er is een optimale regulatie, optimaal energieverbruik en/of optimale gezondheid
2. Er is een teveel aan energie
3. Er is een energiegebrek, een onder-activiteit
4. Er is een blokkade, waardoor doorstroming moeilijk kan plaatsvinden

 

Kenmerken:

  • Je ervaart veel energie en hebt geen lichamelijke pijn(punten)
  • Kenmerk van een teveel aan energie is de aanwezigheid van een ontsteking, koorts, verzuring of verkramping
  • Kenmerk van een ontbrekende energie is mogelijk een toxische belasting, uitputting, gebrek aan enzymen, mineralen, voedingsstoffen, een geringe doorbloeding, een slechte ontgifting of een chronische aandoening
  • Blokkades ontstaan meestal door langdurige problemen bij zowel te veel als bij te kort aan energie, of door littekens. 

 

Bovenstaande verstoringen kunnen worden opgeheven met behulp van frequentie therapie.

 

De vergelijking tussen het menselijk lichaam en een orkest blijft zo treffend.
Ieder systeem of stelsel in het lichaam, maar ook ieder instrument in een orkest heeft specifieke eigenschappen. Alleen alle instrumenten met elkaar vormen een orkest waarbij de muziek uitgewerkt kan worden tot een symfonie.


Alle systemen en stelsel in het lichaam bij elkaar laten het lichaam functioneren en daardoor kan de energie stromen. Het meridiaan stelsel is daar een super belangrijk onderdeel van.

Wat vond je van dit blog?

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.