Top 10 medicinale voeding

Gepubliceerd op 3 november 2022 om 13:10

 

Voeding als medicijn, het is mogelijk. Hierbij de top 10 meest krachtige medicinale voeding op een rij.

 

#1: Citroen

 

Slechts één citroen heeft genoeg vitamine C voor de dag. Vitamine C uit vers voedsel verhoogt het "goede" HDL-cholesterolgehalte en versterkt onze botten en zuivert de lever. Citroensap is ook geweldig voor de huid. De Citrusflavonoïden die in citroenen worden aangetroffen, helpen de activering van kankercellen te remmen door de gifstoffen te verwijderen en tegelijkertijd ontstekingen te remmen.

 

Tip: Voeg een schijfje citroen toe aan je favoriete kruiden thee. Medische gepubliceerde onderzoeksstudies hebben aangetoond dat citrus de antioxidanten in de kruiden van de thee tot 80% beter absorbeerd.

 

#2: Broccoli

 

Een middelgrote broccolisteel bevat meer dan 100 procent van je dagelijkse vitamine K-behoefte en bijna 200 procent van je aanbevolen dagelijkse dosis vitamine C - twee essentiële voedingsstoffen voor botopbouw en hersenfuncties.

 

Tip: Eet het rauw of gekookt, maar gebruik nooit de magnetron om voedsel te bereiden of op te warmen. De cellen van deze planten verliezen de elektromagnetische vonk die levenskracht aan je lichaamscellen levert. 

 

#3: Pure chocolade

 

Slechts 20gram per dag kan de bloeddruk verlagen. Cacaopoeder is rijk aan flavonoïden, antioxidanten (beschermers en ontstekingsremmers) waarvan is aangetoond dat ze het "slechte" LDL-cholesterol verlagen en het "goede" HDL-niveau verhogen.

 

Tip: Een reep pure chocolade bevat ongeveer 53,5 milligram flavonoïden; een reep melkchocolade heeft minder dan 14, plus veel vulstoffen en chemicaliën.

 

#4: Aardappelen

 

Een rode of gouden aardappel bevat 66 microgram celvormend folaat - ongeveer dezelfde hoeveelheid als in een kopje spinazie of broccoli. Een ongekookte aardappel met rode schil die rauw wordt gegeten, zuivert de longen van chemische gifstoffen. Eén zoete aardappel heeft bijna acht keer de hoeveelheid tumorverkleinende en immuunversterkende vitamine A die je dagelijks nodig hebt. Alle duidelijke gifstoffen van aardappelen uit het lichaam. Dit voedsel verbetert ook de gezondheid van de alvleesklier.

 

Tip: Laat je aardappel afkoelen voordat je het gaat eten als je wilt afvallen. Onderzoek toont aan dat je hierdoor na een maaltijd bijna 25 procent meer vet kunt verbranden, dankzij een vetresistent zetmeel.

 

#6: Walnoten

 

Walnoten bevatten de meeste vegan omega-3 vetzuren, wat het "slechte" cholesterol verlaagt. De noten lijken niet alleen op hersenen, maar zijn ze ook nog eens super voedend voor onze hersenen. Onze hersenen zijn een vet gedragen orgaan en hebben vetzuren zoals omega-3 nodig om goed te kunnen functioneren. Je lichaam heeft vaak extra ondersteuning nodig, omdat het omega-3 niet zelf aan kan maken. Daarom kunnen omega-3 supplementen uitkomst bieden. Vermijd ingewanden van dode vissen die in visoliecapsules worden geperst, ze zijn allemaal giftig! Kies voor een variant drinkbare variant in de meest pure vorm, zoals deze balans olie met polyfenolen (dit zijn krachtige antioxidanten).

 

Tip: Eet een paar walnoten als snack in de avond of als toetje, het is namelijk rijk aan melatonine en helpt ook om de slaap te reguleren. 

 

 

#7: Avocado's

 

Rijk aan gezonde, verzadigde vetten waarvan in één onderzoek is bewezen dat ze het "slechte" cholesterol met ongeveer 22 procent verlagen. Het bestaat voor de helft uit vezels en bevat 40 procent foliumzuur dat je dagelijks nodig hebt, wat het risico op hartaandoeningen vermindert.

 

Tip: Door het aan je salade toe te voegen, kan de opname van belangrijke voedingsstoffen zoals bèta-caroteen in wortelen en andere groente drie tot vijf keer toenemen in vergelijking met salades zonder deze dynamische vrucht. 

 

#8: Knoflook

 

Knoflook is zeer krachtig en kan de groei van slechte bacteriën remmen, waaronder E. coli en salmonella. Allicine, een verbinding die in knoflook wordt aangetroffen, werkt als een krachtige ontstekingsremover en het is aangetoond dat het risico op beroertes en hartaanvallen verminderd dan welk farmaceutisch/toxisch geneesmiddel dan ook, volgens duizenden mensen die knoflook boven medicijnen kozen.

 

Tip: Geplette verse knoflook geeft de meeste allicine vrij. Gewoon niet te gaar koken; knoflook die meer dan 10 minuten aan hoog vuur wordt blootgesteld, verliest belangrijke voedingsstoffen.

 

#9: Spinazie

 

Spinazie bevat luteïne en zeaxanthine, twee immuunversterkende antioxidanten die belangrijk zijn voor de gezondheid van de ogen. Recent onderzoek wees uit dat spinazie een van de meest effectieve stoffen bevat om kanker te voorkomen. 

 

Tip: Spinazie is een gezonde en smaakloze toevoeging aan elke smoothie. Je proeft het (bijna) niet. Probeer 1 kopje spinazie, 1 kopje geraspte wortels, 1 banaan, 1 kopje pure appelsap te drinken en geef jezelf een enrome energie boost!

 

#10: Bonen

 

Het eten van een portie peulvruchten (bonen, erwten en linzen) per week kan het risico op hartaandoeningen met 22 procent verlagen volgens diverse medische studies.

 

Tip: Hoe donkerder de boon, hoe meer antioxidanten het bevat. Een studie wees uit dat zwarte bonen 40 keer meer de hoeveelheid bevatten die wordt aangetroffen in witte bonen.

 

 

Je gezondheid is je grootste rijkdom

 

Wil je meer inzicht in hoe het met jouw gezondheid ervoor staat?

In de gezondheidscheck wordt alles gecontroleerd:

 

⚪ Hart- en bloedvaten

⚪ Alle orgaanfuncties

⚪ Gevoeligheden

⚪ Vitamine- en mineralentekort

⚪ Jouw energielekken

⚪ Stress niveaus

⚪ (Onder)bewuste patronen

⚪ Onstekingswaardes

⚪ Opname van voedingsstoffen

⚪ Immuunsysteem

 

Wat vond je van dit blog?

Rating: 5 sterren
4 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.