10 tips om jouw frequentie te verhogen

Gepubliceerd op 5 mei 2022 om 10:00

 

Het zelf genezend vermogen activeren. Hoe doe ik dat?

Hoe zorg je ervoor dat je hoog in je energie blijft en in harmonie met jezelf kunt zijn?

Wij zijn in staat op elk moment van de dag, altijd en overal onze frequentie te verhogen. Het moment dat jij gaat leven op de hoogste trilling, komen er kleine wondertjes op jouw pad.

 

Hierbij 10 tips om jouw frequentie te verhogen en meer bewustwording te creëren, zodat jij jouw droomleven kunt gaan manifesteren.

 

1- Heel jouw DNA

 

Ieder mens heeft 12 DNA strengen, waarvan er 2 echt actief zijn. Door het verhogen van je frequentie, activeer je gaandeweg al jouw DNA strengen, je bent letterlijk jezelf aan het helen. Je gaat meer handelen vanuit liefde. Je zult makkelijker kunnen loslaten. Het moment dat jij je zelf genezend vermogen activeert zul je negatieve patronen van je onderbewustzijn gaan doorbreken.

 

Het brein is ons continue aan het saboteren, het wil ons behoeden voor gevaar. Het brein is vaak gericht op bedreigingen, het is ons overlevingsmechanisme. Je kunt jezelf aanleren je meer te richten op het positieve, je brein te bedanken dat het jouw wil helpen en beschermen, maar dat dit in veel gevallen niet nodig is. Je kunt de suggesties van het brein op een luchtige en positieve manier shiften, naar gedachtes die dienend zijn voor jou. Je zult op deze manier krachtiger en op een intuïtieve manier keuzes kunnen maken en meer harmonie tussen je fysieke, mentale en emotionele lichaam ervaren.

 

2 - Gezonde voeding

 

Je bent letterlijk wat je eet. Voeding is levensenergie, hetgeen wat jouw interne motortje en vuurtje laat branden. Het is dan ook van essentieel belang dat we ons lijf niet vullen, maar voeden. Eet zo puur mogelijk, dat is voeding die jouw frequentie verhoogt. Denk hierbij aan alle onbewerkte producten die direct van het land komen, licht verteerbaar zijn, met een hoog vitamine en mineraal gehalte.

 

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het eten van dieren die op gruwelijke wijze om het leven zijn gebracht, dat deze negatieve energie direct effect heeft op jouw energieniveau als je dit tot je neemt. Kies zoveel mogelijk voor biologisch vlees, zodat jouw frequentie hoog blijft.

 

Naast voedsel met een hoge voedingswaarde, hebben we ons lichaam ook goed te hydrateren. Drink zuiver water en drink vooral genoeg, zodat  jouw nieren de afvalstoffen kunnen afvoeren. Dit is bevorderend voor al jouw organen, maar ook voor de spieren en je concentratie.

 

3 - Maak contact met de natuur

 

Maak een lange mooie natuurwandeling en geniet van de schoonheid om je heen. Wandelen heeft allerlei positieve effecten. Een wandeling in de natuur is een natuurlijke stress-remmer. Daarnaast zorgt de frisse lucht en het daglicht op je huid voor een beter slaap-waakritme. Je kunt je gedachte de vrije loop laten, ordenen en tot mooie inzichten komen of juist negatieve gedachte opzij zetten.

 

Tijdens het wandelen stimuleer je de prefrontale cortex, dit is de plek in het brein waar jouw zelfreflectie geactiveerd wordt. Zelfreflectie maakt ruimte voor bewustwording en persoonlijke groei, wat maakt dat dit de perfecte mix is om jouw frequentie te verhogen.

 

4 - Meditatie

 

Meditatie is een van de krachtigste manieren om je frequentie te verhogen. De positieve effecten zijn eindeloos. Het draagt eraan bij dat we makkelijker moeilijke beslissingen kunnen nemen, je ervaart meer innerlijk vertrouwen en rust in jezelf. Het verminderd tevens angsten en depressieve gevoelens. Het helpt de emotionele balans te behouden. Bij mensen met chronische ziektes, is het aangetoond, direct een pijn verlichtende werking te hebben op lichaam en geest.

 

Hoe jij momenten van meditatie toepast in het leven, is voor iedereen anders. Een wandeling in de natuur, sporten of een yoga sessie valt ook onder meditatie, dit hoeft niet altijd liggend of zittend op een stoel te zijn. Kies hetgeen wat voor jou prettig is, waarbij jij fysiek, mentaal en/of emotioneel kunt opladen en jouw levensenergie kan laten stromen.

 

5 - Uit je creativiteit

 

Creativiteit is een zeer breed begrip, het heeft te maken met daadkracht, inventiviteit en originaliteit. Het maakt dat je ruimte maakt voor het creëren van iets nieuws. Creatie is niets minder dan dat je vrij kunt zijn van vooroordelen, angsten en de verwachtingen van andere.

 

Als de frequentie van creativiteit door je lichaam stroomt baan je je buiten de gebaande paden, dat kan zijn op gebied van waarnemen, denken of doen. Je bent bezig met iets nieuws ontdekken of creëren, waardoor je positieve energie krijgt. Voel wat jou gelukkig maakt en waar jij blij van wordt en laat de creativiteit door je lichaam stromen.

 

6 - Voel en uit liefdevolle gedachten

 

Gedachte in elke vezel van je lijf voelen en uiten = manifesteren. Alle gedachte die komen vanuit liefde (vanuit ons hart), zijn frequentie verhogend. Alle gedachte die gebaseerd zijn op  angst (vanuit ons ratio) zijn frequentie verlagend. Liefdevolle gedachten mogen in het zonnetje gezet worden, maak deze groot, laat deze gedachten stromen. Dit kunnen gedachten zijn als:

  • Zo’n mooie plek heb ik nog nooit gezien.
  • De liefde die ik voel is niet in woorden uit te drukken.
  • Ik ben zo ontzettend dankbaar voor de mooie mensen om mij heen.

 

Elke situatie of ervaring heeft voor-en nadelen, de kunst is om de positieve kant van zaken te zien. Wat je uitzend krijg je terug. Door meer aandacht te geven aan positieve gedachten, zend jij deze hoge frequenties uit en ga je met de tijd ook intern meer liefde voelen. Op deze manier zal je meer liefde naar je toe trekken.

 

7 - Oordeel niet

 

Ieder oordeel wat je over iemand hebt, is in essentie een oordeel over jezelf. Een irritatie waar je je aan stoort is niets minder dan een spiegel (een uitvergroot beeld), van iets wat jij vervelend vind aan jezelf. Sta eens stil bij de gedachte en de vraag: Hoe komt het dat jij je hieraan stoort?

 

Ga eens op zelfonderzoek uit. Wat maakt dat jij irritaties krijgt van die ene persoon of hetgeen wat iemand zegt of doet? Je zult merken als je je bewust bent van deze irritatie en dit gaat onderzoeken, je er met de tijd anders mee om kan gaan, zodat de irritatie vanzelf weggaat.

 

Door liefdevol en zonder oordeel naar de wereld te kijken, verhoog je jouw frequentie. Je wordt in essentie wie je werkelijk bent, pure liefde.

8 - Luister naar frequentie verhogende muziek

 

Klanken hebben een grote invloed op onze bewustzijn toestand. Frequenties met hoge klanken hebben een frequentie verhogend effect. De hersenen nemen deze frequenties waar, we kunnen instant ontspannen en anders in onze energie te komen.

 

Je hoeft er niet eens bewust naar te luiteren, laat je onderbewuste het werk doen. Zet frequentie verhogende muziek op als je aan het werk bent, dit zal je concentratie en focus bevorderen.

9 - Uit je dankbaarheid

 

Door je dankbaarheid te uiten zul je meer van dezelfde positieve ervaringen aantrekken. Doordat je dezelfde frequentie als een magneet naar je toe trekt, zul je hier ook meer van krijgen. Er zijn zo ongelooflijk veel dingen om dankbaar voor t zijn.

 

We vinden zaken al snel vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld de oneindige voedselkeuze en onbeperkte toegang tot zuiver water. Het dak boven ons hoofd, het zonnetje dat schijnt, een warm bed, een leuk gesprek die je met iemand gevoerd hebt, de bloesem die bloeit in de bomen. Vaak staan we niet bij zaken stil, hoe bijzondere dingen werkelijk zijn. Deze bewustwording brengt je in andere energie.

 

10 - Help mensen vanuit liefde

 

Door andere te helpen, baad je jezelf continu in een bad van liefde, waardoor je jouw frequentie verhoogt. De wet van aantrekking luidt, alles wat je geeft of uitzend, krijg je energetisch ook weer terug. Door liefdevol te zijn naar de mensen om je heen zul je deze energie ook terug ontvangen. Hoe mooi is het als je andere kan helpen? Daarbij als kanttekening dat je wel je eigen grenzen aangeeft.

 

Als het goed gaat met jou, zijn de mensen in jouw omgeving daar ook bij gebaat. De positieve energie die je aan een ander geeft, komt op een later moment in de vorm van een positieve ervaring terug in jouw leven.

 

In actie komen!

 

Waar ga jij de aankomende tijd mee aan de slag?

Laat je reactie achter in de comments. Ik ben heel erg benieuwd!

Wat vond je van dit blog?

Rating: 5 sterren
2 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.