Dit is de "ontbrekende schakel" om chronische klachten bij de kern aan te pakken!

Gepubliceerd op 23 februari 2023 om 08:00

 

Vaak leveren een gezond dieet en veel lichaamsbeweging niet de resultaten op waarnaar we op zoek zijn. Hoe hard we ook werken, met de jaren krijg je steeds minder energie en steeds meer nare kwaaltjes en je humeur wordt er ook niet beter op. Na verloop van tijd raakt je lichaam van slag, je blijft in een vicieuze cirkel van pijn.

 

Wat als je de mogelijkheid hebt om dit proces te doorbreken en te leren communiceren met jouw lichaam, waardoor we voor onszelf een perfecte balans creëren? We kunnen dit doen door ons te richten op een oud lichaamssysteem dat is ontworpen om homeostase (perfecte balans) te bereiken en te behouden.

 

En dat is het… Endocannabinoïde Systeem of kortweg ECS, het ondersteund ons door het reguleren van de juiste voedingsstoffen in ons lichaam. Dit systeem speelt een rol bij de afgifte van hormonen, de lichaamsvetmassa, maar ook bij emotie en beloning, en nog veel meer... 

 

Wanneer we gestrest raken, krijgen we een overexpressie van het stresshormoon cortisol. Cortisol zorgt ervoor dat het lichaam meer vet vasthoudt en dit veroorzaakt leptine-onbalans.

 

Leptine is een hormoon dat voornamelijk wordt geproduceerd in het vetweefsel. Het controleert signalen naar de hersenen die alle processen rondom voeding en energiehuishouding reguleren.

 

 

 

Dit betekent dat het een belangrijke rol speelt in hoe dat voedsel wordt opgenomen in ons lichaam en kan worden omgezet in energie OF dat het wordt opgeslagen als vet. BOOM! Begin je te zien hoe krachtig dit is?

 

Wanneer slechte vetten zich ophopen in het celmembraan, kunnen ze verstoppen en het transport van energie toevoer en een goede afvoer dwarsbomen. Dit kan de toegang tot receptoren blokkeren. Dit slechte vet kan zich in de loop van de tijd ophopen en bijdragen aan het verlies van communicatie met belangrijke receptoren. Vetten en oliën met een hoog omega 6-gehalte zijn giftig en kunnen overmatige schade aan het celmembraan veroorzaken.

 

Mineralen communiceren binnen het celmembraan en kunnen verschillende receptortypes activeren. Zodra het celmembraan is geblokkeerd, wordt de aanmaak van ATP (brandstof om de cel goed te laten functioneren) aangetast waardoor er een enorm gebrek aan energie is. Wanneer dit proces te lang aanhoud ontstaan er in de loop van de tijd laaggradige ontstekingen.

 

Als je op dat moment naar een arts gaat om je te laten onderzoeken, omdat je kampt met diverse chronische klachten, is het zoeken naar een speld in een hooiberg.

 

Zij zullen jouw celmembraan vloeibaarheid namelijk NIET testen.

 

Dit is de "ontbrekende schakel" om chronische klachten en vermoeidheid bij de kern aan te pakken!

In mijn masterclass de shocking waarheid over laaggradige ontstekingen, ga ik je vertellen HOE het komt dat we ongemerkt ons fysieke lichaam vervuilen. Met ontstekingen, moeheid en zelfs ziektes tot gevolg, maar ook hoe we onszelf weer kunnen helen op celniveau.

 

Wat vond je van dit blog?

Rating: 4.6666666666667 sterren
3 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.